Hero top pagina

Trainingen jeugd bij BVV Borne vanaf 4 mei

Zoals eerder gemeld is in het verlengde van de voorzichtige herstart van het onderwijs, is het voor jeugd ook weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.

Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.

Door NOC/NSF is in samenwerking met de VSG ( Vereniging Sport en Gemeenten) een corona protocol opgesteld waaraan een ieder zich dient te houden. BVV Borne heeft de gemeente laten weten akkoord te gaan met dit protocol en wil de trainingen voor de jeugd vanaf 4 mei weer gaan opstarten. Om grote groepen te voorkomen wordt er gespreid getraind worden op de maandag t/m de vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur en op de zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Alleen de O-19 jeugd traint op de donderdag van 19.30 tot 20.30 uur.

Het trainingsschema zal later deze week bekend worden gemaakt.

BVV Borne bepalingen en afspraken

De corona coördinator van BVV Borne is Sven Pieterson. Hij is het aanspreekpunt voor de gemeente en voor de jeugdleden of ouders van jeugdleden.

Tijdens de trainingen zal een toezichthouder aanwezig zijn, hij zal toezicht houden op naleving van de gemaakte afspraken en protocollen. De toezichthouder zal herkenbaar zijn en zijn aanwijzingen moeten worden opgevolgd.

Clubhuis en kleedkamers blijven gesloten.

AED en EHBO materiaal is bereikbaar

Het complex is verboden voor ouders van jeugdleden en overige leden.

Om te voorkomen dat de jeugdleden en de ouders die de kinderen wegbrengen met elkaar in contact komen wordt de ingang verplaatst naar de poort bij het begin van de parkeerplaats terwijl de uitgang bij het kassaruimte zal zijn.

Spelregels voor veiligheid- en hygiëne

 voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;

 blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

 blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheids klachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten;

 blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact;

 houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar);

 hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;

 ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet;

 was voor je training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;

 was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie;

 douche thuis en niet op de sportlocatie;

 vermijd het aanraken van je gezicht;

 schud geen handen;

 kom niet eerder dan 10 minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis

Het protocol NOC/NSF voor trainers, begeleiders en vrijwilligers en het protocol voor de jeugdleden en de ouders van jeugdleden zullen we deze week nog publiceren en aan de betreffende personen toe sturen.

De jeugd begint weer en we hopen dat de versoepeling van de regels doorzet en dat er na half mei nog meer mogelijk is. Met het correct uitvoeren van de regels zal dit allemaal wat meer voor de hand liggen. We verwachten jullie medewerking om het sporten van onze jeugd op een leuke manier op te starten.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.