Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1

BVV Borne 1

Indeling

Leiders en Trainers

Stand

Programma

Uitslagen


Oefen- en Bekerprogramma Borne 1

Oefen- en Bekerprogramma Borne 1

Oefenprogramma:

11 augustus Vogido 1 – Borne 1 - 11.00 uur

18 augustus Borne 1 – Rood Zwart 1 - 11.00 uur

22 augustus Borne 1 – SC Meddo 1 – 20.00 uur

27 augustus Borne 1 – Harfsen 1 - 20.00 uur

Bekerprogramma:

1 september 1ste Bekerwedstrijd - Borne 1 – Markelo 1 14.00 uur

8 september 2de Bekerwedstrijd - Helios 1 - Borne 1 14.00 uur

15 september 3de Bekerwedstrijd - Borne 1- Nieuw Heeten 1 14.00 uur

 

22 september Start competitie

Theo Vos "En dan nog even dit"

Theo Vos

Beste lezer,

Een mooi seizoen is ten einde. Een seizoen waarin het al snel duidelijk was dat BVV Borne mee ging strijden om de titel en in november van 2018 werd het door ondergetekende al eens geroepen. Kennis, voorgevoel of gewoon Amsterdamse bluf. Waarschijnlijk een combinatie van de laatste twee want wie kon dit seizoen een kampioen voorspellen.

Kort voor het einde stond de top acht op minder dan vier punten van de koploper. Eigenlijk te bizar voor woorden en de spanning in deze klasse bleef ook in de regio niet onopgemerkt. TC Tubantia waagde er eveneens een artikel aan en gaandeweg wisten ook reporters en schrijvende pers ons sportpark weer te vinden. In de nieuw verbouwde kantine, die met recht een huiskamer genoemd mag worden, voelt eenieder zich thuis en zijn meerdere generaties van de Borne familie immer te vinden.

\En misschien is de warmte, die zelfs in de koudste wintermaanden te voelen is, wel de basis voor succes geweest dit seizoen. Het delen van voor—en tegenspoed, het delen van geheimen en het uitspreken van verwachtingen komt het best tot zijn recht in de vertrouwde omgeving van een warme huiskamer. Gaandeweg werd het geloof op het kampioenschap breder gedragen en stiekem werd er al gekeken wanneer de hoofdmacht niet meer in te halen was. Duels tegen RSC, KOSC en uiteraard de uitwedstrijd in Delden waren fantastische belevenissen. Het was zaak om de selectie fit te houden en bij blessureleed een beroep te kunnen doen op vervangers.

Zonder anderen tekort te willen doen is toch de rol van invaller doelman Dennis Haan van grote betekenis geweest dit seizoen. Maar ook de bereidheid van jeugdspelers en spelers uit de overige seniorenelftallen was dit jaar van doorslaggevende waarde. Zonder deze bereidheid was het gewoon niet gelukt om kampioen te worden in deze knotsgekke klasse en aangetoond is dat we op een moment alle steun konden gebruiken. Ik noem het als laatste maar schrijf het woord met denkbeeldige hoofdletters. Het Borne publiek! Waar zagen we ze niet verschijnen dit seizoen.

Ik pak als voorbeeld de uitwedstrijd tegen Sportlust Vroomshoop er graag bij. Winterse omstandigheden en de Borne aanhang was verreweg in de meerderheid op een Vroomshoops sportpark. Het was met drie punten op zak prettig thuiskomen in de warme huiskamer na afloop kan ik u verklappen. Tot slot wil ik u allen nogmaals danken voor uw toewijding en steun.

We hebben er van genoten en kijken nu al uit naar een avontuur in de derde klasse. Samen met u.

Theo Vos Leider BVV Borne 1

Borne verslaat SV Almelo en is kampioen!

Borne verslaat SV Almelo en is kampioen!

Na vijf seizoenen in de vierde klasse te hebben doorgebracht speelt Borne volgend jaar in de derde klasse. De Bornenaren hadden genoeg aan een gelijkspel maar lieten met bij vlagen goed voetbal geen twijfel over de winnaar van deze middag. In Borne won het verdiend met 3-1.

Sfeeracties, fakkels, spandoeken en een uitzinnig publiek, zowaar de ingrediënten van een kampioenswedstrijd op een Borns sportpark, Voor een wedstrijd heb je ook een tegenstander nodig en de gasten uit Almelo startten prima. Maar het draaide deze middag nou eenmaal om de thuisploeg. Het kon echter niet voorkomen dat de Borne reeds in de 7de minuut op 1-0 kwam. De verdediging van de blauw witten verkeek zich totaal op de verre inworp van Wesley Assink en werkte het leer pardoes in eigen doel. Een minuut later had het zowaar de score kunnen verdubbelen maar Prigge kon de goed aangesneden voorzet van Assink, die sterk begon, niet afdoende controleren. Na een kwartier was het duel iets meer in evenwicht, maar dat vond Borne prima. De thuisploeg liet de gasten het spel maken en daar had Almelo toch moeite mee. De sterke Kerr stond geregeld op een eiland en zag Borne verdediger Jordy Dobbe hem continu de baas zijn. in de 28ste minuut een afstandschot van Danny van Laar en de doelman kon de bal nog maar net onder de lat wegtikken. de aansluitende corner, genomen door diezelfde Van Laar werd door Sven Pieterson tot doelpunt gepromoveerd. de bal werd op de zestienmeterlijn gebracht en Pieterson schoot binnenkant rechtervoet de bal bekeken in de rechterbenedenhoek 2-0 en dit kon niet meer mis gaan voor de geelzwarten.

Direct na rust, we schrijven inmiddels minuut vijftig was het duel voorgoed voorbij en de titel definitief binnen. Sven Pieterson noteerde zijn tweede en Bornes derde treffer en met 3-0 konden de kurken van de champagneflessen. In het tweede bedrijf wist Almelo nog de eretreffer te produceren en de eindstand daarmee op 3-1 te brengen. Borne trainer Bakker wisselde nog twee maal. Chiel Kosterink werd binnen de lijnen gebracht voor Martijn Hofman en Jeroen Vos mocht Sander Toebes vervangen. Het Borne publiek zag het aan en liet zich nog eenmaal gelden. Een oorverdovend kabaal volgde na het laatste fluitsignaal van de prima leidende Besselink. BVV Borne speelt volgend seizoen in de derde klasse en dat is meer dan verdiend.

BVV Borne heeft het kampioenschap voor het grijpen

BVV Borne heeft het kampioenschap voor het grijpen

In de strijd om de koppositie heeft Borne naaste concurrent Delden de knock-out uitgedeeld. Na vrijwel de gehele wedstrijd met 10 man te hebben gespeeld, werd er als team gestreden en won de ervaring het van de jeugdigheid. Na een vroege rode kaart en een 1-0 achterstand, werden de mouwen opgestroopt en stond het voor rust 1-2. De grotere kansen in de tweede helft waren ook voor Borne, waarna de 1-3 de bevrijdende treffer bleek te zijn. Met een voorsprong van drie punten én een beter doelsaldo dan de nieuwe nummer twee RSC, gaat Borne de laatste speelronde in.

Onder zomerse omstandigheden werd de kampioenskraker in en tegen naaste concurrent Delden gespeeld. Borne mocht niet verliezen om lijstaanvoerder te blijven. Delden moest winnen om de titelrace in eigen hand te houden. Dat er echt wat op het spel stond bleek voorafgaand aan de wedstrijd. Het nodige Bengaalse vuurwerk werd ontstoken en bleek aanzet voor een boeiende wedstrijd, zelfs onder het oog van regionale media. De eerste minuten was het balbezit voor Delden. In de zesde minuut een lange bal vanuit het middenveld richting het doel van Borne. Vreriks en doelman Post waren tegelijk bij de bal, maar het was Post die de bal mistte en Vreriks torpedeerde. Een rode kaart en een strafschop tegen als gevolg. Aanvaller Hofman moest hierdoor het veld verlaten en werd vervangen door keeper Ten Bloemendal.

De toegekende strafschop werd feilloos binnengeschoten. Door de overtalsituatie rook Delden bloed. In de minuten na de vroege 1-0 werd Borne met de rug tegen de muur gezet en was het aan de sterk keepende Ten Bloemendal en de paal te danken dat er niet werd gescoord. Borne was wakker en liet zien dat een mannetje minder niet direct hoeft te leiden tot een verloren wedstrijd. Een verre ingooi van Assink werd niet goed weggewerkt, waardoor Van Laar vanaf de rand van het zestienmetergebied op doel kon schieten. Zijn inzet was niet tussen de palen, maar het was Kosterink die op de juiste plek stond en het laatste zetje gaf. 1-1 en een mentale opsteker voor de equipe van trainer Bakker! Borne streed voor elke meter, zette een solide formatie neer en speelde als een team.

De weg naar het doel van Delden werd gezocht met opbouwend voetbal, afgewisseld met lange ballen. Het vervolg van de wedstrijd werd vooral op het middenveld gespeeld. Delden probeerde met opbouwend voetbal de bal voor het doel van Borne te krijgen, maar liep zich meermaals stuk op de sterke achterhoede. Gezegd mag worden dat eenieder zijn steentje bij droeg aan deze verdedigende muur. Aanvallende intenties waren er ook. Een vrije trap op de hoek van het zestienmetergebied werd door Pieterson net naast geschoten. In de 39e minuut was het Toebes vanaf de rechterkant, die de bal over ruim 30 meter op het hoofd van Kosterink legde. Vanaf de punt van het vijfmetergebied kopte Kosterink de bal terug, waarna Pieterson de bal tegen de touwen joeg. 1-2, en dat was niet eens onverdiend te noemen.

In de tweede helft moest Delden komen en kon Borne haar kansen afwachten. Delden probeerde wederom met opbouwend spel kansen te creëren, maar liep zich wederom stuk op de hechte defensie van Borne. Een aantal corners en een schot hoog over waren de enige wapenfeiten van Delden. Na een minuut of zestig kwam Borne wat onder de druk van Delden uit en kreeg het kansen op meer. Doelman Otten leverde de bal in bij Toebes, maar zijn schot ging ruim naast. Vlak hierna nog een kans voor Toebes, maar vanuit een moeilijke hoek pareerde de doelman zijn inzet.

In de 71e minuut een vrije trap voor Borne. Van Laar snijdt de bal scherp aan en het is Assink die zijn hoofd tegen de bal zet. Een uitstekend doelpunt en de 1-3 was een feit! Het was echter de grensrechter van Delden die dit 100% doelpunt af liet keuren wegens vermeend buitenspel. De beelden van de eerder genoemde regionale media lieten nadertijd echter zien dat het een terecht doelpunt was. Probeerde de grensrechter een helpende hand te bieden aan zijn elftal? Met een frisse invaller in de naam van Boomkamp, die het veld betrad in plaats van de moegestreden Assink, liet Borne zich niet van de wijs brengen en ging door met waar het gebleven was. Een goede voorzet van Pieterson kwam voor de voeten van Kosterink. Hij volleyde de bal echter op de lat.

Hierna een reusachtige kans voor Delden. Invaller Stokkentreeff kreeg de bal toegespeeld, maar faalde oog-in-oog met de hele wedstrijd sterk spelende Ten Bloemendal. In de 85e minuut besliste Borne het duel. Vanaf links passt Pieterson de bal voor de voeten van invaller Vos. Zijn inzet is in eerste instantie nog een prooi voor de doelman. In tweede instantie is het Van Laar die de bal richting doel werkt. De doelman krijgt zijn voet er niet goed tegenaan, waarna de bal achter hem tussen de doelpalen verdwijnt! 1-3, een terechte 1-3, en de buit is binnen!

Vreugde alom, want weinig mensen zouden hebben gedacht dat Borne met 10 man deze topper winnend zou afsluiten. Vlak voor tijd pakte ook Delden nog een rode kaart, nadat Van Dajo zijn tweede gele kaart mocht ontvangen. Zo eindigde deze wedstrijd met een gelijk aantal spelers, maar was het Borne dat een reuzenstap zet richting de titel in de Vierde Klasse

Komende zondag, 26 mei, speelt Borne haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Almelo komt op bezoek. Borne verdedigd in deze laatste speelronde een voorsprong van drie punten op de enige overgebleven concurrent, RSC. Een gelijkspel is voldoende, een nipte nederlaag hoeft ook nog geen grote consequenties te hebben, maar niets is mooier dan met een overwinning het seizoen af te sluiten en het kampioenschap te vieren!

Het beloofd een bijzondere middag te worden. Aanvang 14.00 uur op Sportpark ’t Wooldrik.

BVV Borne, niet groots, wel effectief

BVV Borne, niet groots, wel effectief

BVV Borne heeft zonder goed te spelen met 4-2 gewonnen van hekkensluiter HVV Hengelo. Door de gunstige resultaten op de andere velden kan Borne volgende week bij winst op SV Delden het kampioenschap vieren.

Borne heeft met 4-2 gewonnen van HVV Hengelo en mag daar gezien het vertoonde spel zeer tevreden mee zijn. De Bornenaren lieten bij vlagen zien waarom ze bovenaan staan, maar over de gehele wedstrijd gezien was het baltempo veel te laag waardoor HVV Hengelo, zonder groots te spelen, eenvoudig overeind bleef. Bij de eerste de beste aanval van de gasten was het wel direct raak en wie anders dan Sven Pieterson was de maker van de openingstreffer. Pieterson werd de diepte ingestuurd, omspeelde de doelman, belandde nagenoeg op de achterlijn, maar wist toch vanuit een lastige hoek de 0-1 binnen te schieten.

Hengelo leek niet van slag en bleven geloven in een stunt. In de 21ste minuut had het de gelijkmaker op de schoen, maar er werd slechts de paal geraakt. Vanuit de rebound counterde Borne naar de 0-2 en wederom was het Pieterson die wist te scoren. Wie dacht dat de Bornenaren na deze treffer wel even verder zouden uitlopen kwam bedrogen uit.

Borne grossierde in de fase na het doelpunt in slordigheden, was onzorgvuldig en zocht te snel de eindpass. De gastheren hadden veruit het meeste balbezit, werkten hard en werden terecht beloond met de aansluitingstreffer in de 38ste minuut. Het was Peters die Borns balverlies doeltreffend afstrafte en de 1-2 op het scorebord bracht. Doelman Post was kansloos op de geplaatste schuiver van Peters. Na rust moest het zeker anders, want duur puntverlies hing weldegelijk in de lucht.

Borne had het ook in de fase na de pauze weer lastig, maar wanneer het baltempo eens verhoogd werd zag je ook wel dat dit team toch aardig kan voetballen. Na een afgekeurd doelpunt van de thuisploeg, vanwege buitenspel, zette Borne even aan. Borne wist via de rechterflank door te komen en kon slechts met een overtreding tot stoppen worden gebracht.

Danny van Laar achter de bal en de prima voorzet werd door Laurens Huitink onberispelijk hard binnen gekopt. Met dit doelpunt werd de marge weer op twee gebracht en Borne kon na de 1-3 weer iets rustiger ademhalen. Het viel HVV Hengelo te prijzen dat het bleef strijden voor haar kansen, want in de 73ste minuut kreeg het wederom een kans op een presenteerblaadje aangereikt door de gasten. Nu werd de bal nog jammerlijk, voor open doel naast geschoten, dient wel gezegd dat de aanvaller behoorlijk verrast was alsnog in balbezit te komen, maar zes minuten later was het wel raak. het was opnieuw Peters die wist te scoren en de stand op 2-3 bracht.

De Bornse bank zal er het zijne van gedacht hebben en opnieuw lag puntverlies op de loer. Gelukkig weten de geelzwarten altijd een tandje bij te schakelen in moeilijke omstandigheden en ook nu was dat het geval. Borne speelde de slotfase prima, liet de bal goed rondgaan en was alert bij balverlies en in de 88ste minuut wist Sander Toebes de voorzet van Mart Kosterink tegen de touwen te koppen en de 2-4 was daarmee een feit.

Borne blijft alles in eigen hand houden en zal zich gesteund voelen door de vaste aanhang. Een eervolle vermelding is er voor Danny Hartkamp, die op het allerlaatste moment aanschoof en Martijn Hofman verving. Nogmaals een bevestiging dat het bij de Bornenaren wel goed zit. Door de gunstige resultaten bij de overige titelkandidaten lijkt Borne de titelkansen te hebben vergroot, maar ook SV Delden is nog volop in de race.

Deze twee ploegen spelen volgende week tegen elkaar en dat beloofd nog een spannend potje te worden. Volgende week de kraker SV Delden – BVV Borne. Het duel op sportpark “De Mors” begint om 14:00 uur.

Borne pakt koppositie, maar het blijft ongekend spannend

Borne pakt koppositie, maar het blijft ongekend spannend

Borne heeft een punt overgehouden aan het duel tegen VV Oldenzaal en daarmee doen de Bornenaren zich op basis van een zeer sterke tweede helft ernstig tekort. Na een 0-1 ruststand kwam het direct na de pauze langszij, maar wist het de vele kansen niet te verzilveren.

BVV Borne heeft te weinig overgehouden aan het treffen met VV Oldenzaal en heeft met een puntendeling de spanning in deze 4de klasse A tot buitengewone proporties gebracht. De Bornenaren begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, misschien zelfs te voorzichtig want het hanteerde een te laag baltempo om direct dominant te kunnen zijn. Na een negental minuten kreeg de thuisploeg toch de eerste kans, toen Sven Pieterson alleen voor de doelman opdook, maar Pieterson lepelde de bal van een meter of veertien over de lat.

Een minuut later waren het de gasten die van zich deden spreken. De bal werd direct vanaf de doeltrap met het hoofd verlengd, belandde in de zestienmeter en werd door de spits snoeihard op de lat geschoten, de rebound werd tot twee keer toe van de lijn gekopt. Borne ontsnapte op miraculeuze wijze aan een achterstand. Niet voor het eerst dit seizoen grepen de geelzwarten deze dreiging aan tot een waar offensief en het initiatief leek langzaam over te gaan naar de thuisploeg.

Toch kon niet voorkomen worden dat VV Oldenzaal in de 28ste minuut op 0-1 kwam door Oude Nijhuis. Er ging helaas wel een overduidelijke buitenspel situatie aan vooraf, Borne grensrechter Kevin Dobbe vlagde ook en zag tot eigen verbazing en dat van het publiek dat leidsman Hachmang uit Apeldoorn door liet spelen. Vervolgens was het voor Oude Nijhuis een koud kunstje om de bal onder de uitlopende doelman Post te schuiven. In de 29ste minuut had Sven Pieterson al de gelijkmaker op de schoen, maar Pieterson zag zijn poging van zestien meter rakelings langs de kruising suizen.

Na de theepauze een ontketend BVV Borne. De ploeg van Borne trainer Bakker was in alle opzichten beter dan voor rust. Borne speelde agressief in positieve zin, verhoogde het baltempo en dwong zichzelf daarmee tot het tonen van initiatief en lef. In de 50ste minuut werd de inzet reeds beloond. Het was Pieterson die nu wel het net wist te vinden en met een mooie boogbal, die er bij de tweede paal inviel was de stand weer 1-1. De thuisploeg speelde vervolgens een zeer sterk kwartier en had zich moeten belonen met een treffer. VV Oldenzaal hield moeizaam stand en wist de meeste kansen met kunst en vliegwerk te neutraliseren.

In de 64ste minuut werd een voorzet van Stan Prigge ternauwernood tot corner verwerkt. De corner werd na een inzet van Huitink van de doellijn gehaald. Een minuut later ging Prigge alleen op de doelman af, zag zijn schot gekeerd worden en Pieterson kon uit de rebound eveneens het net niet vinden. We schrijven de 77ste minuut en Borne is in een fase beland dat de tijd begint te dringen. Het kwam bij de eerste de beste kans van de gasten ook nog goed weg, toen Borne doelman Post een poging van dichtbij met de voeten wist te keren.

Dit was de enige kans van de gasten na de thee. Borne zette nog eens aan en zochten nadrukkelijk de bevrijdende treffer. In een duel om de bal, we noteren de 80ste minuut, maakte Stan Prigge zich breed en het spel leek verder te gaan. De leidsman zag echter een slaande beweging en toonde Prigge de rode kaart. Borne met tien man en zelfs dat leek de Bornse dadendrang niet te beïnvloeden. Toen in de 85ste minuut Sander Toebes zijn man omspeelde en daarbij onreglementair binnen het strafschopgebied ten val werd gebracht, voor de snelle lezer, gewoon onderuit werd geschopt, wuifde de leidsman wederom de protesten weg. Dit tot opluchting van de gasten en tot verbazing van neutraal publiek en Borne trainer Bakker.

Laatstgenoemde werd geheel in lijn met de ingezette weg van leiding geven op een rode kaart getrakteerd en mocht het slot van dit duel vanaf de tribune volgen. Wie dacht dat daarmee het meeste spektakel wel achter de rug was, kwam bedrogen uit want in de 88ste minuut miste Borne speler Huitink een dot van een kans. Voor een leeg doel wist hij de voorzet van Mart Kosterink niet binnen te lopen. Wel dient vermeld te worden dat Huitink verrast was dat hij de bal kreeg toegespeeld en Kosterink niet voor eigen succes ging.

Volgend week gaat BVV Borne op bezoek bij VV Hengelo. Het duel begint om 14:00 uur.

BVV Borne 1 - vv Oldenzaal 1

BVV Borne 1 - vv Oldenzaal 1

BVV Borne heeft afgelopen weekend verzuimd om de koppositie in de 4de klasse A over te nemen. Komende zondag is er opnieuw een kans om de 1ste plaats in deze zo spanende competitie te pakken.

Het aantal wedstrijden van de competitie wordt rechtgetrokken en het team van Rob Bakker is de enige van de bovenste ploegen, die op dit moment op 1 punt van elkaar staan, die in actie komt.

Tegenstander van as. zondag Oldenzaal heeft zich na een moeizaam begin van de competitie aardig omhoog geknokt. Na de winterstop werden de punten verzameld, 6 overwinningen, 2 maal gelijkspel en slechts 1 verlies partij. In de 2de periode staat de ploeg van trainer Joost Klein Buursink samen met BVV Borne bovenaan. De 0-5 overwinning die Borne in Oldenzaal behaalde zal geen maatstaf zijn voor de komende ontmoeting. Oldenzaal is een niet te onderschatten tegenstander die uitzicht heeft op het behalen van de 2de periode.

Voor BVV Borne staan er nog 4 finales te wachten dit seizoen. Het voetbal wat de ploeg de afgelopen weken op de mat legt kan beter, toch wist het zich staande te houden door goede resultaten te boeken. Het besef is bij de selectie aanwezig dat het beter moet, al staat het resultaat in deze fase van de competitie voorop. Boeiende competitie met zoals het er nu uit ziet een ongekend spannende ontknoping.

Lukt het de geel-zwarten om een kleine voorsprong te nemen om zo het verloop van de eindstrijd in eigen hand te houden.

Wederom ingrediënten voor een spannende pot voetbal. Aanvang wedstrijd 14.00 uur.

Wedstrijd/Balsponsor : van Lohuizen Schilderwerken

Speler van de week: Julius Ak

BVV Borne speelt gelijk tegen Rood Zwart

BVV Borne speelt gelijk tegen Rood Zwart

Borne heeft niet weten te winnen van Rood Zwart uit Delden. Op het eigen sportpark bleven de geelzwarten in een matig duel steken op 1-1. BVV Borne heeft een punt overgehouden aan het duel tegen Rood Zwart. Of dat op het eind van de competitie gevolgen heeft zal later moeten blijken, voorlopig blijven de Bornenaren nog volop in de race om de titel.

Reeds na acht minuten was de thuisploeg gewaarschuwd toen een foute terugspeelbal een grote kans voor de gasten inleidde, het was aan doelman Post te danken dat Borne niet al vroeg tegen een achterstand aankeek. Wie dacht dat Borne de waarschuwing ter hand nam kwam bedrogen uit. Het grossierde het eerste kwartier in slordig balverlies en kwam niet aan een fatsoenlijke aanvalsopbouw toe. Ook Rood Zwart wist de bal niet lang in bezit te houden en zo ontspon zich een rommelig beeld op ’t Wooldrik.

In de 20ste minuut waren het de gasten die de bal zomaar inleverden en Borne wist daar wel van te profiteren. Sander Toebes dribbelde de bal vanaf iets over de middenlijn richting vijandelijk doel, vond Pieterson op links, koos positie rond het vijf meter gebied en rondde de voorzet van Pieterson bekwaam met het hoofd af. 1-0 en het Bornse publiek kon opgelucht adem halen. Twee minuten later kreeg Borne, door goed doorzetten van verdediger Chiel Kosterink een tweede kans op een treffer, maar Kosterink kon de vrijgelopen Martijn Hofman net niet bereiken en zag zijn pass tot corner verwerkt worden.

Ook de gasten uit Delden kregen goede mogelijkheden en in de 23ste had het doel kunnen treffen maar het schot van de Deldense spits werd door de Bornse doelman nog net uit de linkerbenedenhoek getikt. Borne leek het initiatief iets naar zich toe te trekken en probeerde met combinaties tot een aanval te komen, maar het oogde allemaal te geforceerd. En als het al eens tot een schot kwam stond de uitstekende Deldense doelman zijn mannetje. In de 37ste minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap toebedeeld op 25 meter van het doel, Pieterson nam de bal vol op de wreef, creëerde zo een verraderlijke zwabber, die door de goalie met beide vuisten uit het doel werd gebokst.

Na rust moest de thuisploeg in staat worden geacht het eigen spel te verbeteren, maar het bewijs liet nog even op zich wachten want in de 46ste minuut stond het al 1-1. Een voorzet werd door Kosterink met de arm beroerd, de arm wel of niet langs het lichaam, wel of geen arm naar de bal, wel of geen opzet, dat zal altijd een discussie blijven, feit was dat de goed leidende scheidsrechter Frazer uit Dinxperlo niets anders kon dan de bal op de stip leggen. Extercate maakte geen fout en schoot de strafschop prima binnen. Een domper voor de Bornenaren maar er was nog voldoende tijd om het tij te keren.

De geelzwarten tonen in dit soort situaties altijd aan dat ze in staat zijn om op te schakelen en alsnog het verschil te kunnen maken. Zo niet in deze wedstrijd. Borne worstelde met zichzelf, probeerden het wel, werkten ook hard, maar het zat er tegen de stug verdedigende Deldenaren gewoon niet in. In de 52ste minuut kopte Laurens Huitink nog op doel, maar via de onderkant van de lat en door een woud van benen, werd een doelpunt voorkomen. Langzaamaan begon ook Borne de lange bal te hanteren en van verzorgd spel was even geen sprake meer. Na een klein uur spelen ging de geblesseerde Hofman naar de kant en Jeroen Vos nam zijn plaats in de spits in.

Even leek het elan weer terug te komen door vroeg stoorwerk van Borne en kleine irritaties bij de gasten, maar de gewenste uitwerking werd niet bereikt. Ook Rood Zwart kon het niet meer opbrengen om het beste bij zichzelf naar boven te halen. In de 92ste minuut veerde het publiek nog eens op, maar het schot op doel van Mart Snippers werd opnieuw uit het doel gebokst. Na het nemen van de aansluitende hoekschop, die uit de doelmond werd gekopt, zat het er op. Er zat niet meer in deze middag en een gelijkspel was het maximaal haalbare.

Nog vier finales, keurig verdeeld over uit---en thuis en Borne weet of het zich volgend seizoen derdeklasser mag noemen. Volgende week staat BVV Borne - VV Oldenzaal op het programma. 14:00 uur in Borne, mis het niet.

BVV Borne 1 - Rood Zwart 1

BVV Borne 1 - Rood Zwart 1

Het klink onwerkelijk maar nu, bijna aan het einde van de competitie, worden as. zondag de laatste 2 wedstrijden van de 1ste periode gespeeld.

De wedstrijden BVV Borne – Rood Zwart en Hengelo – KOSC zijn niet alleen belangrijk voor de punten in het eindresultaat maar zowel BVV Borne als KOSC kunnen de eerste periode nog in de wacht slepen. In deze periode staat Delden, die alle wedstrijden voor de 1ste periode gespeeld heeft op de 1ste plaats. BVV Borne en KOSC volgen op 3 punten achterstand en kunnen nog gelijk komen met Delden. Dan is het doelsaldo van toepassing. Delden heeft +4, KOSC +13 en BVV Borne +11. Lukt het KOSC en BVV Borne om zondag te winnen dan zal de uitslag van de wedstrijden doorslaggevend zijn.

Rood Zwart, de tegenstander van BVV Borne komende zondag zal de eerste periode een zorg zijn. Zij zullen de broodnodige punten willen halen om een nacompetitie plaats voor degradatie te ontlopen. De ploeg van Remco Dokter heeft nog wat punten nodig en het liefst natuurlijk zo snel mogelijk. Wat opvalt bij de ploeg uit Delden die op de 9de plaatst staat is het doelsaldo 28 voor en 28 tegen. Ze geven dus weinig weg maar weten ook weinig te scoren. Na de verloren thuiswedstrijd op 24 maart tegen BVV Borne wist Rood Zwart uit 4 wedstrijden 7 punten te behalen, er werd alleen 2 weken geleden verloren in de “Twickel” derby van Delden.

BVV Borne is aan een zeer goede reeks bezig. Dit jaar werden er uit 8 wedstrijden 17 punten behaald.. De ploeg van Rob Bakker heeft de minste verliespunten en is koploper RSC op 1 punt genaderd. Het is bekend dat in deze klasse alle ploegen van elkaar kunnen winnen, verslappen is puntverlies. Lukt het BVV Borne in deze serie van 3 thuiswedstrijden de volle 9 punten te pakken?.

Beide ploegen hebben dus nog alle belang bij de 3 punten, mooie vooruitzichten voor een spannende pot voetbal. Aanvang wedstrijd: 14.00 uur.

Wedstrijd/Balsponsoren: Biljartvakhandel Oude Nijhuis en Efftink Mode

BVV Borne wint ruim van Vasse

BVV Borne wint ruim van Vasse

BVV Borne heeft met ruime cijfers gewonnen van SV Vasse. Op het eigen terrein wonnen de Bornenaren verdiend met 4-1. Voor de pauze werd de thuisploeg door de bezoekers mede in het zadel geholpen door twee eigen doelpunten.

Borne heeft goede zaken gedaan in de vierde klasse A. Het wist de wedstrijd tegen Vasse te winnen en zag concurrent KOSC onderuit gaan in Delden. Borne begon, zoals te verwachten viel, vol goede moed aan de wedstrijd, maar de bezoekers hanteerden direct een offensief met veel aanvallers en deze strategie noopte de Bornenaren de eerste minuten toch tot nadenken. Wie anders dan Sven Pieterson had in het begin het juiste antwoord.

Beide ploegen waren slechts zeven minuten onderweg toen Pieterson de bal rond de middenlijn voor de voeten kreeg na goed verdedigend werk van Van Laar. Eerstgenoemde keek, zag de doelman te ver voor zijn doel staan en besloot om het van 40 meter maar eens te proberen. Met een ultiem gevoel voor snelheid en richting vloog de bal over de verbouwereerde doelman. Een wonderschone treffer en de 1-0 voorsprong voor Borne. Na iets meer dan een kwartier leek het duel zelfs al beslist te zijn toen Danny van Laar zijn corner door een verdediger ongelukkig in eigen doel gewerkt zag worden. 2-0 en de thuisploeg leek op weg te zijn naar een grote uitslag.

In de 22ste minuut was Danny van Laar dichtbij een derde Bornse treffer maar zijn schot van buiten het strafschopgebied spatte op de lat uiteen. Dit was blijkbaar een signaal voor de bezoekers om massaal in te zakken want met elf man achter de bal bood het Borne weinig ruimte om het verschil te kunnen maken. Sterker nog, na in de 28ste minuut een vrije trap op kinderlijke wijze in de muur te schieten was het in de 35ste minuut wel raak.

Een goede diepe bal verraste de Bornse verdedigers en deze kans werd uitstekend afgemaakt door de spits door bal over de uitlopende Bornse doelman te schieten. 2-1 en de Vassenaren geloofden weer in een stunt. Een minuut voor rust zag het Borne echter wederom scoren en de stand op 3-1 brengen en opnieuw was het Vasse dat de bal over de eigen doellijn werkte, dit keer na een prima voorzet van Chiel Kosterink en via de arm van een verdediger rolde de bal achter de doelman.

Na de pauze leek Borne onbedoeld de teugels iets te laten vieren en Vasse kreeg het geloof terug dat er wellicht toch iets te halen viel op het mooie sportpark van de gastheren. In de 49ste minuut wist Borne doelman Sander Post een bal uit de kruising te tikken en tot het volle uur spelen probeerde Vasse het met man en macht, maar de absolute wil en het geloof leken te ontbreken bij de bezoekers. Borne bleef simpel overeind, raakte zelden in paniek en koos nimmer voor de lange bal. Een bewijs dat het de slotfase met voldoende vertrouwen tegemoet zag. Voor de neutrale toeschouwer viel er weinig meer te genieten.

Vasse was niet bij machte om iets te forceren en Borne speelde het duel volwassen uit. Even leek het in de 86ste minuut recht te hebben op een strafschop, maar de handsbal na een schot van de ingevallen Hofman ontging leidsman Van Lune totaal. In de 89ste minuut werd er alsnog gescoord en kon Hofman toch een treffer voor zijn rekening nemen. Man-of-de-match Van Laar onderschepte de aanval, zag Jeroen Vos vrijstaan die op zijn beurt direct Martijn Hofman aanspeelde, Hofman promoveerde de goede pass met binnenkant voet tot een goal en de 4-1 voor Borne. De snelheid waarmee deze treffer tot stand kwam toonde aan dat Borne in goede vorm is.

Volgende week neemt BVV Borne het op tegen Rood Zwart. Het duel tegen de Deldenaren begint om 14:00 uur en wordt gespeeld op het eigen terrein.

BVV Borne 1 - S.V. Vasse 1

BVV Borne 1 - S.V. Vasse 1

Het seizoen einde nadert en de strijd om promotie en degradatie zal de komende weken alleen maar toenemen.

BVV Borne heeft op dit moment de beste papieren voor het kampioenschap, ze hebben de minste verlies punten maar wat is zeker in deze zeer spannende competitie.

Iedere week zijn er verrassende uitslagen. Koplopers die punten laten liggen tegen degradatie kandidaten, onverwachte uitslagen die wekelijks de ranglijst weer op de kop zetten.

Paasmaandag speelt BVV Borne thuis tegen S.V. Vasse. De geel-zwarten die afgelopen week een zeer nuttige overwinning uit Wierden mee namen, zullen dit een vervolg willen geven en willen inlopen op de koploper RSC die dit weekend vrij is. De ploeg van Rob Bakker speelt de komende 3 weken thuis en zal daar het verschil kunnen maken in de strijd om de bovenste plaats.

Vasse heeft de punten nog hard nodig in de strijd tegen degradatie. Vorige week werden belangrijke punten gepakt van mede degradatie kandidaat HVV Hengelo. De uitwedstrijd wist Borne op een overtuigende wijze met 5 - 1 te winnen maar de ploeg van trainer Mark Bolink zal zich niet zomaar gewonnen geven en heeft reeds bewezen om tegen ploegen die op dit moment meestrijden om het kampioenschap punten te kunnen pakken. Vasse snoepte bv KOSC 4 punten af.

De weersverwachtingen voor 2de paasdag zijn fantastisch en we hopen op veel publiek die een leuke en sportieve wedstrijd voorgeschoteld krijgen. Lukt het Borne om koploper RSC op 1 punt te benaderen, we zullen zien. Aanvang wedstrijd 14.00 uur

BVV Borne wint lastige uitwedstrijd van Juventa '12

BVV Borne wint lastige uitwedstrijd van Juventa '12

Borne heeft moeizaam, maar verdiend gewonnen van Juventa’12 uit Wierden. De Bornenaren waren een uur lang heer en meester, speelden bij vlagen fantastisch en creëerden legio mogelijkheden. Bij een 1-2 voorsprong, maakte Borne het zichzelf onnodig lastig en ontbrak het de thuisploeg aan het nodige fortuin om er alsnog een gelijkmaker uit te slepen.

Borne kwam zeer sterk uit de startblokken, nam direct het initiatief en ging vanaf de eerste minuut nadrukkelijk op jacht naar de openingstreffer. Via goede en snelle combinaties werd telkens de vrije man gevonden, Juventa’12 kon er aanvallend weinig tegenover stellen en werd teruggedrongen op de eigen speelhelft. In de 13de minuut was Mart Kosterink dicht bij een treffer. De prima genomen corner van Van Laar werd door Kosterink nipt langs de tweede paal gekopt. Twee minuten later was het Laurens Huitink die goed doorging. Huitink zette vanaf de eigen helft een dribbel in, kwam tot vlak voor de goal maar zag uiteindelijk zijn schot geblokt worden.

De Wierdenaren hadden er nog niets tegenover kunnen stellen en het kon niet anders of de gasten uit Borne zouden snel op voorsprong komen. In de 21ste minuut werd het door Stan Prigge dan ook 0-1 na een juweel van een voorzet van Danny van Laar. Van Laar, stijf aan de linkerzijlijn geplakt, zette de bal met een volley strak voor het doel en Prigge was alert genoeg om de bal met het hoofd binnen te knikken. De Wierdense doelman was volstrekt kansloos en Borne stond verdiend op voorsprong. De equipe van Borne trainer Rob Bakker bleef doorgaan en bleef de focus houden op de aanval en in de 29ste minuut was het wederom dicht bij een treffer. Pieterson plukte op de rand van de zestienmeter een prima pass direct uit de lucht, maar kwam niet tot een schot op doel.

Met slechts een marginale voorsprong van één treffer had BVV Borne zich het eerste half uur toch echt tekort gedaan en in de 37ste minuut leidde slordig balverlies zelfs de gelijkmaker in. Borne verloor de bal op de eigen helft, de aanvaller geraakte tot in het strafschopgebied waar hij het duel aanging met Huitink. Beide spelers kwamen ten val en de leidsman zag in de struikelpartij een overtreding. De toegekende penalty werd door Yunus Gungor prima binnengeschoten en de 1-1 was een feit.

Direct na rust kreeg Borne al een grote kans om weer op voorsprong te komen, een voorzet van rechts belandde bij de tweede paal maar Prigge zag de voorzet een fractie te laat om gericht op doel te kunnen koppen. De geelzwarten wisten de draad weer op te pakken en opnieuw ging de bal snel rond. Juventa’12 speelde echter te compact om een opening te kunnen vinden. Borne koos voor het benutten van de zijkanten en deed dat met zoveel tempo dat de thuisploeg gedwongen werd om snel te kantelen.

Door de verwarring die dat opleverde kon Prigge zijn tweede treffer van de middag maken. Een goed opgezette aanval eindigde bij Sven Pieterson, die met een strakke voorzet Stan Prigge vond. Prigge kopte geheel vrijstaand de bal hoog in het Wierdense doel. Borne stond 1-2 voor en moest in staat worden geacht dit behoedzaam uit bouwen. Juventa’12 bleek echter niet onder de indruk te zijn en opende de aanval. Nu was het de thuisploeg dat het spel dicteerde en Borne werd tot ver op de eigen helft vastgezet.

Juventa’12 hanteerde plots een strijdwijze dat vruchten begon af te werpen. Veel beweging van de voorwaartsen en hoge voorzetten maakten het de Borne verdediging lastig en de thuisploeg won ook nog eens alle duels. In de 71ste minuut brak er een zeer zware fase aan voor Borne. Het kwam niet meer aan een fatsoenlijke aanval toe en het balbezit was tot een minimum geslonken. De thuisploeg zette weliswaar aan, maar tot echte uitgespeelde aanvallen leidde de dadendrang nou ook weer niet.

Het was meer hopen dat de bal eens goed zou vallen en eerlijk is eerlijk, als je dat maar lang genoeg volhoudt is de kans ook groot dat het eens gebeurd. In de 85ste minuut hadden de ingevallen Hofman en Scheper de verlossende goal moeten maken toen ze beiden op het Wierdense doel afgingen, maar opnieuw werd het bewijs geleverd dat te veel tijd vaak nadelig uitpakt. De keeper keerde de inzet. Na negen minuten blessuretijd, waarin Borne het nog even lastig had, klonk uiteindelijk dan toch het verlossende eindsignaal.

Volgende week speelt Borne tegen SV Vasse. Het duel is op 2de paasdag, sportpark ’t Wooldrik en begint om 14:00 uur

BVV Borne in blessuretijd naast KOSC

BVV Borne in blessuretijd naast KOSC

De topper in de 4de klasse A tussen Borne en KOSC is geëindigd in een gelijkspel. De gasten hadden het meeste balbezit, kwamen ook verdiend op voorsprong maar in het laatste kwartier toonde Borne zich veerkrachtig genoeg om nog eens aan te zetten. Het was Sven Pieterson die met een wonderschone treffer diep in blessuretijd de 1-1 aan liet tekenen.

De topper tussen BVV Borne en KOSC uit Ootmarsum heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel eindigde in 1-1 en met dit resultaat zullen de geelzwarten het meest tevreden zijn. Op het goedgevulde sportpark liet Borne om 14:00 uur de bal rollen om de strijd aan te binden met koploper KOSC. Borne begon gehavend aan dit duel. Beide doelmannen waren niet inzetbaar, dus werd de 41 jarige Niels de Rooij uit het derde team gevraagd om te spelen. Even zag het er naar uit dat ook De Rooij tijdens de warming-up moest afhaken, maar de invaller doelman vermande zich en liet zich een debuut in de hoofdmacht op deze leeftijd niet ontnemen.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en al aftastend werd de bal op eigen helft rondgespeeld. Beide teams hadden duidelijk hun huiswerk gedaan want openingen in de hechte verdediging werden lastig gevonden. Na zes minuten kon Borne trainer Bakker al noodgedwongen zijn eerste wissel inbrengen toen Wesley Assink met een nare spierblessure de strijd moest staken. Mart Kosterink was zijn vervanger. Het was de thuisploeg die als eerste het doel van de tegenstander onder vuur nam. Sander Toebes waagde het in de 15de minuut eens met een schot van twintig meter en in de 22ste minuut kon Pieterson slechts met een overtreding gestopt worden nadat hij alleen op de doelman leek af te gaan. Scheidsrechter Wiggers uit Enschede bestrafte de overtreding terecht met een gele kaart.

Ook de gasten uit Ootmarsum deelden af en toe een plaagstootje uit en het was in de 35ste minuut dicht bij de openingstreffer maar doelman De Rooij wist het schot, dat vlak voor hem ook nog eens stuiterde, uit de rechterhoek te tikken. KOSC had in de eerste helft het meeste balbezit, oogde ook iets zorgvuldiger in de aanval, maar kwam zelden tot echte doelkansen. Borne beperkte zich tot verdedigen en deed dat uitstekend. Met name Chiel Kosterink deed het ondanks zijn lichte rugblessure verdedigend zeer sterk.

Na de rust zag het publiek dat beide ploegen met dezelfde intenties als de eerste helft aan het verloop van dit duel begonnen. Maar de oplettende kijker zal ook gezien hebben dat de gasten het baltempo verhoogd hadden en nu wel de openingen in de hechte verdediging wisten te vinden. De Bornenaren werden te ver terug gedrukt en kwamen niet meer tot een fatsoenlijke uitval. In de 61ste minuut kwamen de gasten verdiend op een 0-1 voorsprong toen Weierink de bal van de punt zestienmeter snoeihard en diagonaal in de Bornse touwen joeg. Een mooie treffer en het was verdiend.

In het kwartier dat volgde had KOSC met iets meer overleg en fortuin de score wellicht moeten verdubbelen, maar een doelpunt bleef uit en dat was ook te danken aan een aantal goede reddingen van de Bornse doelman. Met nog tien minuten reguliere speeltijd te gaan wisselde Bakker nog eens. De moegestreden Hofman, die een lastige middag beleefde, werd vervangen door de rappe Jeroen Vos en Borne zette nog eens aan tot een slotoffensief.

De Bornenaren hebben patent op het tonen van veerkracht en ook deze keer liet het zien waarom het altijd weet te scoren. Borne zette de Ootmarsummers vol onder druk, wonnen alle duels en zochten vol de aanval. KOSC kon niets anders dan tegenhouden en de bal over de zijlijn schieten, wat het geloof op een treffer alleen maar meer aanwakkerde bij de gastheren. Nadat de bal in de 89ste minuut nog voor de doellijn werd weggeschoten, was het in de 92ste minuut wel raak. Sven Pieterson wist de bal, na een assist van Van Laar, snoeihard tussen de palen te jagen en liet daarmee heel Borne juichen.

De ontlading bij de thuisploeg was enorm en de stand op de ranglijst verklaart waarom. De Bornse hoofdmacht blijft bovenin meedraaien en heeft alles nog in eigen hand, maar weet ook dat er voor iedere meter gestreden zal moeten worden.

Volgende week speelt Borne tegen Juventa’12. De wedstrijd in Wierden begint om 14:00 uur.

Borne krijgt te weinig in Weerselo

Borne krijgt te weinig in Weerselo

BVV Borne heeft een gelijkspel overgehouden aan het duel tegen UD Weerselo. De geelzwarten wisten een 2-0 achterstand om te buigen tot een 2-3 voorsprong, maar zagen de gastheren in de 76ste minuut de toegekende strafschop verzilveren en 3-3 maken. In het restant wisten beide ploegen niet meer te scoren.

De ploeg van Borne trainer Bakker is er niet in geslaagd om de volle buit mee te nemen uit Weerselo. Het bleef steken op 3-3 en daarmee kregen de Bornenaren eigenlijk te weinig. De eerste kans was reeds in de 5de minuut toen Martijn Hofman zijn schot door een verdediger geblokt zag worden en een minuut later zagen de toeschouwers een vlammend schot van UD rakelings over het Borne doel gaan.

Dat beloofde wat, deze middag zal menigeen gedacht hebben en ze zaten er niet ver naast. In de 14de minuut kwam de thuisploeg op 1-0. Een aanval over de linkerflank belandde bij Brouwers die het vervolgens maar eens probeerde, achteraf geen gekke gedachte want zijn van richting veranderd schot liet de Borne doelman kansloos. De ploeg van Borne trainer Bakker moest opnieuw in de achtervolging en net als Borne het initiatief naar zich toe lijkt te trekken en ook kansen krijgt is het in de 27ste minuut wederom raak. En opnieuw is het Brouwer die met een droge schuiver de verre hoek vond en de 2-0 noteerde.

Vier minuten later had Mart Snippers de kans op de aansluitingstreffer maar oog in oog met de doelman wist laatstgenoemde de poging te keren. Wordt het dan zo’n middag, zal er gedacht zijn door de meegereisde Borne aanhang. Gelukkig is daar dan altijd nog Sven Pieterson. In de 42ste minuut was het Chiel Kosterink die prima doorging over links, de bal hoog voorzette en Sven in staat stelde om met een mooi schot de 2-1 te maken.

Borne kwam met volle focus uit de kleedkamer en UD leek nog niet helemaal bij de les te zijn, want in de 46ste minuut stond het weer gewoon gelijk. Danny van Laar legde aan voor een corner, koos de lage variant en het was Sander Toebes die geheel vrijstaand van dichtbij de bal met de borst over de doellijn drukte en zo de stand op 2-2 bracht. De thuisploeg was duidelijk zoekende naar de organisatie en bood de geelzwarte Bornse brigade teveel ruimte om er lustig op los te combineren en dan komt deze ploeg in zijn kracht.

In de 55ste minuut werd dat met een treffer bekrachtigd. Een prima aanval, die over meerdere schijven verliep werd door Stan Prigge onberispelijk binnen geschoten. Drie Bornse treffers in 13 minuten en uiteindelijk een 2-3 voorsprong, de geelzwarten hadden duidelijk de smaak te pakken en op een vrije trap van de gastheren na, die door Dennis Haan gestopt werd, was er weinig reden om te twijfelen aan het eindresultaat deze middag.

Toch lieten de Bornse gasten zich verrassen. in korte tijd een wedstrijd keren kost kracht, zowel fysiek als mentaal en dan is het zaak het hoofd koel te houden en geduld op te brengen. Niet makkelijk voor een speler, maar wel noodzaak voor een team en haar organisatie. Borne koos vol de aanval en bracht daarmee de thuisploeg onbedoeld terug in de wedstrijd en zichzelf in problemen. UD liet zich georganiseerd terugzakken en gokte op de counter.

In de 76ste minuut leverde dat niet alleen de 3-3 op maar ook een rode kaart voor Borne verdediger Jordy Dobbe. Een hoge voorzet van de rechterkant van het veld werd op doel gekopt, doelman Haan was geklopt en Dobbe sloeg de bal met de hand uit het doel. Strafschop tegen en met tien man verder. Het kan verkeren. De strafschop werd door Zwiers goed binnen geschoten en wederom was het gelijk. Met nog een kwartier te spelen was het beste er wel af bij beide ploegen. De gasten kregen met een man minder nog de beste mogelijkheden maar het kleine beetje fortuin ontbrak om er in de slotfase alsnog met een overwinning van door te gaan. Een veerkrachtig Borne moest teleurgesteld genoegen nemen met een punt.

Volgende week de topper in deze klasse. BVV Borne – KOSC. De wedstrijd op sportpark ’t Wooldrik begint om 14:00 uur.

Borne wint verdiend van Rood Zwart

Borne wint verdiend van Rood Zwart

BVV Borne heeft verdiend gewonnen van Rood Zwart Delden. Het wist in de tweede helft het krachtverschil ook in doelpunten uit te drukken en zag Wesley Assink met een wonderschone treffer het duel in de 77ste minuut definitief beslissen.

BVV Borne heeft zich, na de nederlaag van vorige week, herpakt en verdiend gewonnen van Rood Zwart. Reeds in de 1ste minuut had Borne op voorsprong kunnen komen, maar Sven Pieterson kwam oog in oog met de doelman net iets tekort om de bal te stiften. Drie minuten later waren het de gastheren die van zich lieten spreken. Een diepe bal belandde bij de rappe spits, die in het strafschopgebied in botsing kwam met Jongman en naar de grond ging. Scheidsrechter Hoffman wuifde de protesten echter resoluut van de hand. Terecht gaf ook het thuispubliek later toe.

In de fase die volgde had Borne weliswaar het meeste balbezit, creëerde ook de meeste mogelijkheden door telkens gevaarlijk voor het doel te komen, maar het was toch echt de thuisploeg die in de 22ste minuut de grootste kans kreeg. Balverlies op het middenveld leidde een snelle aanval over rechts in. De aanvaller gaf de bal laag voor het Bornse doel en zag tot zijn eigen verbazing zijn spits de bal van dichtbij over het lege doel schieten. Hier het bewijs dat de thuisploeg dit seizoen maar moeilijk tot scoren komt.

In het vervolg van dit duel waren de Bornse gasten de betere ploeg. De organisatie stond goed, oogde solide en zag de middenvelders met splijtende passes de prima spelende Stan Prigge bedienen. Prigge ging er een aantal maal goed langs, maar de aanvallen strandden tot nu toe nog allemaal in het strafschopgebied.

In de 46ste minuut kwam Borne verdiend op voorsprong. Jorrit Jongman raakte niet in paniek toen hij onder druk kwam te staan, bediende Danny van Laar met een simpele breedte pass en Van Laar zag in een oogwenk Borne spits Stan Prigge wegsprinten. Met een schitterende bal over 30 meter werd Prigge de diepte ingestuurd. Prigge ging met een verdediger in de rug op de uitlopende doelman af, won het duel en schoof de bal vervolgens van een meter of twintig in het lege doel. Een lekkere opsteker direct na rust en met een 0-1 voorsprong is het toch iets fijner spelen.

De Bornenaren speelden vervolgens soeverein de bal rond, zocht over meerdere schijven de aanval, afgewisseld met vrije trappen die gevaarlijk voor het doel werden geslingerd. Een tweede Bornse treffer kon niet lang uitblijven was de algemene verwachting. Tot de 70ste minuut bleef de tweede treffer echter uit en de Deldense gastheren putten zowaar moed uit het uitblijven van een doelpunt. Rood Zwart herpakte zich, wisselde tweemaal aanvallend en gokte op de lange bal die een keertje goed moest vallen.

Je zag het geloof terugkomen, maar de oplettende kijker zag ook dat deze strijdwijze Borne niet echt in moeilijkheden bracht. De ontstane ruimte achter de laatste linie speelde Borne in de kaart en het was Wesley Assink die in de 77ste minuut de voorsprong verdubbelde. De Deldense doelman stond ver voor zijn goal, Assink zag dat en schoot de bal met veel gevoel over de verbouwereerde goalie. Van 36 meter belandde het leer, zonder een keer te stuiteren hoog in de Deldense touwen. Een wonderschone treffer van Assink, die dit kunstje ook al een keertje deed bij de uitwedstrijd tegen Zenderen en hiermee bewijst over een bijzondere kwaliteit te beschikken.

Borne trainer Bakker kon opgelucht ademhalen. “ De overwinning is natuurlijk verdiend, maar je moet het wel even doen na de telleurstelling van vorige week en het team heeft het voortreffelijk opgepakt” Aldus de Borne trainer.

Volgende week gaat Borne op bezoek bij UD Weerselo. De wedstrijd op sportpark De Echelpoel in Weerselo begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.