Hero BVV Borne 4
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 4

BVV Borne 4

Stand

Programma

Uitslagen


Magistraal Borne 4 gooit strijd om het kampioenschap weer helemaal open!

Magistraal Borne 4 gooit strijd om het kampioenschap weer helemaal open!

Voorbereiding/warming-up

Het is allemaal nog wat onwennig bij Borne 4 (nieuwe foto volgt nog...), de voorbereiding op onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen verloopt rommelig. We hebben twee afzeggingen deze zondagochtend. Joey Morsink ondervindt nog teveel hinder van een blessure en Robin Boomkamp heeft verkoudheidsklachten en laat deze wedstrijd schieten. Maar in deze tijd staat verkoudheidsklachten vrijwel gelijk aan Corona en dat levert nog even discussie op. Maar een grondige analyse van de verkoudheidsklachten en overleg met de tegenstander doet ons besluiten om gewoon te voetballen.

Één Bal en twaalf spelers

We begonnen wat later aan onze warming-up en iedereen doet voor zichzelf de benodigde oefeningen om zich optimaal voor te breiden op de wedstrijd. We moesten nog een elftal foto maken, we hadden maar één bal meegenomen naar het veld…..en ondertussen zien we onze tegenstander Vasse 3 fanatiek de warming-up doen. Ze hebben de week ervoor met 6-1 van Stevo 9 gewonnen en gezien het fanatisme bij hun in de warming-up staat ons nog wat te wachten. Wij doen het met één bal voor elf veldspelers en gelegenheidskeeper Mark G. in de warming-up en veel slap gelul…

Twaalf man, dat is wat we nog overhadden deze zondagochtend. Donderdagavond hadden we er nog vijftien, maar twee reeds benoemde afzeggingen en het wederom wegblijven van Vincent…,dan blijven er nog maar twaalf over. En dan blijkt dat onze topscorer die ene wissel is en dat hij dan ook nog eens moest vlaggen. Vasse wreef zich al in de handen en hadden stiekem hoop op een mooi resultaat.

Gelijk scherp begin

Binnen een paar minuten wisten we al gevaarlijk voor het doel van Vasse te verschijnen, het blijkt dat we deze zondag, waarschijnlijk dankzij onze bijzondere warming-up, super scherp aan de wedstrijd begonnen. In tegenstelling tot vorige week lieten we nu de bal lekker rond gaan, stonden we goed opgesteld “tussen de linies”. Met Jordie Swienink en Alco Veldkamp als centrale middenvelders en via de Collin en Dylan die de bal goed lieten vallen werden ook onze rechter- en linkermiddenvelder in het vloeiende aanvalsspel betrokken. Vasse had hier geen goed antwoord op, konden ons positiespel niet storen en, ondanks dat ze echt wel hun best deden, ze kwamen er niet aan te pas. Het was Jordie S die de score opende met een prachtige goal, 1-0. Een terechte beloning voor het goede veldspel van de Bvv Borne 4. Zelfs onze voorstopper Niels Pannenkoek begon zich met het “tikkie-takka” voetbal van Borne 4 te bemoeien, aan zelf vertrouwen is deze zondagochtend geen gebrek.

 

Dode Hoek

Maar Vasse heeft Ruud, Ruud is snel en vormde met zijn snelheid een uitdaging voor de verdediging van Borne. Vasse heeft moeite om voor de goal van Borne te komen, maar wanneer zij daar wel in slagen is het ook meteen raak. Snelle Ruud trekt de bal voor, onze keeper Mark Geboers heeft de pech dat deze bal net in zijn “dode hoek” zit, de bal net niet lekker kan verwerken en deze voor de voeten van de spits van Vasse terecht komt, 1-1. 

Systemen

Maar wij gaan door waar we mee bezig waren. En het is gewoon heel mooi om te zien hoe de systemen waar we donderdags flink op trainen, op de zondag weer terug te zien zijn tijdens de wedstrijd. Het was een snel en slim genomen vrije trap door middenvelder Alco die Jordie S. in staat stelde om zijn klasse te laten zien rond en in de zestien van de tegenstander en die zo Dylan in staat stelde om de 2-1 binnen te werken.

Wissels

Na een klein half uur volgt de eerste wissel. Jordi K. verlaat uit voorzorg het veld met een “Robben”-blessure. Door zijn explosiviteit schiet het lichtjes in zijn linker-bovenbeen. Geen risico nemen en met Joost Pannenkoek was er een gedegen vervanger voorhanden. Lino Bont moet nog wekelijks wennen aan het tempo van Borne 4. Het is een gevalletje “de geest wil wel, maar mijn lichaam nog niet”. Om zijn scheenbenen en de rest van zijn lichaam wat rust te gunnen mag Rick Polman in de tweede helft zijn kunsten laten zien, aangezien de eerste helft met een 2-1 ruststand wordt afgesloten.

Beckham

Ook het wisselen van twee spelers maakt niets uit in dit elftal, de Borne 4 trein dendert gewoon door. En zo kom je soms tot ontdekkingen die niemand aan ziet komen. Het was als eerste de snelheid van Rick Polman, die iedereen zijn hakken liet zien. Dit kan natuurlijk ook te maken hebben met het niveau waar we op voetballen of hij is écht snel. Wij gaan voor optie 2, Rick was zelfs een keer zo snel dat Vasse alleen middels een forse overtreding hem net buiten de zestien kon stoppen. De goed leidende scheidsrechter Roy Boomkamp was zijn kaarten vergeten, maar eerlijk gezegd was het ook geen wedstrijd voor kaarten. Vasse is een goede, sportieve tegenstander.

Het was Collin die meteen zei dat hij hem er wel even zou in schieten en, ondanks dat hij inderdaad lekker in de wedstrijd zat, zagen we toch sommige teamgenoten gniffelen bij die opmerking.

Collin “Beckham” Homeijer krult hem echter op voortreffelijke wijze in de linker kruising, de keeper was aan de grond genageld. Het duurt even voordat we door hadden waar we getuige van zijn geweest en Collin neemt de vele felicitaties met enige trots in ontvangst.

Voor het eerst op goal?

Waar Snelle Jelle onze moegestreden “Good Old” Roy Hofste nog kwam vervangen en Collin een publiekswissel kreeg en werd vervangen door (op dat moment gedeeld) topscoorder Patrick Broekate, leken we de wedstrijd op automatismen uit te spelen. Patrick probeerde nog wel het e.e.a. maar verder dan een prachtige beweging aan de zijkant van het veld kwam hij deze zondag niet.

Maar dan verslappen we iets en krijgt Vasse zowaar nog een aantal “kansen”. Waar Vasse in de eerste helft die ene gelukte aanval vanuit die ene hoek deed, deed Vasse dat nu uit die andere hoek. En dat zag onze keeper Mark voortreffelijk. En als je de bal ziet, dan kan je hem met enkele formidabele reddingen ook een aantal maal prachtig uit de hoeken tikken. Uiteraard tot frustratie van de spits van Vasse, die ook nog moest horen dat Mark eigenlijk geen keeper is en ook nog eens een dode hoek heeft.

Genadeslag

Een snelle counter, waarbij Rick Polman een hoofdrol voor zich opeiste door meerdere spelers te passeren alvorens de bal op een presenteerblaadje aan te bieden bij Dylan, maakt een einde aan dat kleine beetje hoop wat Vasse nog had om er nog een goed resultaat uit te halen. Op verzoek van de tegenstander maakt onze scheidsrechter er een einde aan en gingen we ons, naar nu blijkt voorlopig laatste keer, opmaken voor de derde helft.

Kampioenschap

Door dit resultaat ligt de strijd om het kampioenschap weer helemaal open, aankomende zondag komt koploper MVV ’29 6 op bezoek. Zij wisten met maar liefst 6-1 te winnen van Bornerbroek 4 waar wij de eerste wedstrijd met 4-1 van verloren. Dat betekent dat we er zomaar met een 10-2 nederlaag vanaf kunnen gaan, maar in deze competitie is van alles mogelijk. En dit belooft weer een uitermate spannende wedstrijd te worden. Bij winst komen we gelijk en hebben we alles nog in eigen hand.

Waar wij normaal gesproken iedereen oproepen om ons in onze strijd om het kampioenschap te komen steunen, vragen wij jullie nu uitdrukkelijk om thuis te blijven. Thuis om Corona weer onder de knie te krijgen, zodat wij straks samen begin maart 2021 weer een kampioenschap kunnen gaan vieren. Dus wees verstandig, blijf gezond en we hopen jullie allemaal weer snel te zien!

Nog speciale dank aan Joost Pannenkoek, Rick Polman en Snelle Jelle om ons uit de spontaan ontstane personele problemen te helpen, waarvoor hulde!

Borne 4 weer voor het eerst in actie; een goed begin is het halve werk, een slecht begin is dus net zo goed?

Borne 4 weer voor het eerst in actie; een goed begin is het halve werk, een slecht begin is dus net zo goed?

Gerenoveerd elftal

Met een gerenoveerd elftal (nieuwe foto volgt...) zijn we begonnen aan de competitie 2020/2021. Arjan Hoomoedt en Danny de Jonge hebben vanwege lichamelijke ongemakken aangegeven niet meer te gaan voetballen. Dennis de Jong, Ronnie Schuur, Freddie Wiegerinck en Dennis van de Logt laten nu hun voetbalkunsten bij het nieuwe 45+ elftal van de Bvv Borne zien. Jan Heldoorn is nu naast scout voor Borne 4 bij het eerste, nu ook leider bij het eerste geworden. Dichter bij kan ons scoutingsapparaat niet komen denken wij. 

Het nieuwe Borne 4 heeft zich bewust niet ingeschreven voor het beker toernooi. Het verlies van dergelijk voetballend vermogen moest worden gecompenseerd en in deze rare onzekere tijden waren wij er niet zeker van dat Borne 4 op tijd een volwaardig elftal bij elkaar zou krijgen.  

Nieuwe aankopen

Nieuwe aankopen doen in deze rare omstandigheden is voor elke club of elftal een lastige opgave. De spelers moeten ook nog eens passen bij het DNA van Borne 4. Het verleden heeft uitgewezen dat niet elke nieuwe aankoop ook een blijvertje is en daarom is het extra belangrijk hier juist nu veel aandacht aan te besteden. Natuurlijk moet nog blijken of het ook op de langere termijn blijft werken, maar toch denken wij hierin geslaagd te zijn.

Wij denken met Niels Pannenkoek, Lino Bont, Dylan van Engelen en Robin Boomkamp toch enkele goede gerichte aankopen te hebben gedaan. Dank aan de vele scouts die namens Borne 4 hier vele uren mee bezig zijn geweest.

Trainingen

Wat wel even wennen was is de opkomst op de trainingen. Met enige regelmaat komen meer dan 15 personen trainen en het was dan ook even zoeken hoe hiermee om te gaan. Zoveel hesjes hadden we niets eens… Maar door deze opkomst en de oefenwedstrijd tegen het elftal van Patrick Waanders bij Bon Boys (2-2) van enkele weken geleden, hadden we toch een goed gevoel voor de eerste competitiewedstrijd tegen Bornebroek 4.

Eerste competitiewedstrijd

Wat eerst voor sommige spelers van Borne 4 een opluchting bleek, bleek later toch een tegenvaller te zijn. De aardige en enthousiaste scheidsrechter gaf van te voren aan dat hij vrijwel doof is en als wij dus zijn aandacht wilde, wij dat met het elftal moesten doen. Zo gezegd, zo gedaan.

De wedstrijd begon gezapig, kansjes aan beide kanten. Het is voor ons de eerste echte wedstrijd dus heel veel hoef je nog even niet te verwachten van ons. Wel wordt een zuivere penalty ons onthouden als Alex in de zestienmeter gebied omver wordt gelopen door een tegenstander die alleen maar oog heeft voor de speler en niet voor de bal. Niet veel later wordt dezelfde Alex aan de zijkant van het veld aan de kant gebeukt en scoort Bornerbroek uit de daarop volgende counter.

De irritatie begint toe te nemen, als elftal vragen wij de aandacht van de scheidsrechter, precies zoals hij zelf eerder vroeg. De scheidsrechter vond het echter geen overtreding en langzaam bekruipt ons het gevoel dat de scheidsrechter niet alleen doof is… De irritatie verdwijnt niet en na een gegeven vrije trap bij ons in de zestien meter en de 2-0 die daaruit voort kwam, lopen de irritaties verder op. Mark Geboers kreeg geel vanwege teveel aandacht vragen van de scheidsrechter. In de 10 minuten die volgde kregen wij zowaar met 10 man toch enkele goede mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

In de tweede helft is de rust teruggekeerd en gaan we weer voetballen. En ook nu krijgen we toch echt wel mogelijkheden, maar het is weer Bornerbroek die na een snelle counter de 3-0 op het scorebord zet. De leiding besluit nu rigoureus in te grijpen, laatste tien minuten spits Patrick Broekate wordt eerder ingebracht om vervolgens 10 minuten voor het einde zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken en deze op de zo voor hem kenmerkende manier te vieren.

We zetten nog eenmaal aan, krijgen weer wat mogelijkheden maar scoren doen we niet meer. Bornerbroek wel, die counteren naar de 4-1, waarna wij de scheidsrechter vragen om af te fluiten.

Komende wedstrijd

De wat geflatteerde nederlaag hebben wij ondertussen een plekje gegeven en we gaan vol goede moed op naar de 2e wedstrijd thuis tegen Vasse 3. Vasse 3 die met 6-1 van Stevo 9 hebben gewonnen….das meteen weer een goede krachtmeting.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.