• Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne neemt in de laatste wedstrijd van 2022 de punten mee naar huis

Borne neemt in de laatste wedstrijd van 2022 de punten mee naar huis

In de laatste wedstrijd voor de winterstop moesten de mannen van Arno Leppink het opnemen in Lonneker tegen LSV. LSV was de ploeg die afgelopen seizoen samen met Borne degradeerde uit de 3e klasse. Daar waar vorig seizoen de uitwedstrijd nog werd gewonnen, leek dat nu niet vanzelfsprekend te zijn. Na 90 minuten stond er echter een zeer verdiende 0-5 overwinning voor Borne op het scorebord.

In deze laatste wedstrijd voor de winterstop konden we weer beginnen met een tweetal terugkerende spelers. De Bornse ploeg, die al sinds de eerste wedstrijd van het seizoen geplaagd wordt door blessureleed, lijkt nu weer langzaamaan een aantal spelers terug te krijgen waardoor ook het zelfvertrouwen van de ploeg weer groeit. Dit was al terug te zien in de vorige wedstrijd tegen KOSC. Deze wedstrijd eindigde in 0-0. Vandaag om 14.00 uur floot scheidsrechter J. Floor uit Neede voor aanvang van de wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut wisten de Geel-Zwarten LSV vol onder druk te zetten wat ook gelijk resulteerde in een paar kleine kansen. LSV wist zich geen raad met het agressieve spel van Borne. LSV leed veel balverlies en kon even niets anders dan de bal lang naar voren spelen. Ook op dit gedeelte van het veld was Borne de baas en er werden dan ook geen kansen weggegeven. In de 20e minuut een aanval over meerdere schijven. Het eindstation van deze aanval was Luuk Swienink, die een voorzet bij de tweede paal prima wist in te schieten en de Geel-Zwarten op een 0-1 voorsprong schoot! LSV was nog niet gevaarlijk geweest en Borne bleef vol druk zetten om zo snel mogelijk de voorsprong te verdubbelen.

LSV werd in de 29e minuut voor het eerst gevaarlijk via een counter, maar de goed opgestelde doelman Sander werd niet verrast en maakte deze aanval onschadelijk. De hierop volgende aanval was er een uit het boekje; een één-twee aan de zijlijn tussen Stan en Rick werd diep gespeeld op Luuk. Luuk wist vervolgens Sven te bereiken. Sven bedacht zich niet en volleerde de 0-2 tegen de touwen! Nog nagenietend van deze tweede goal was het alweer raak; Stan Prigge zette goed druk en dit leverde balbezit op. Mart stuurde vervolgens Stan diep en Stan was eerder bij de bal dan de goalie van LSV. Stan omspeelde de doelman en schoot de 0-3 binnen. Met deze voorsprong zochten de Geel-Zwarten de kleedkamer op.

De tweede helft was het zaak om opnieuw scherp te beginnen en niet te verzwakken. De eerste aanval was toch voor LSV, dat hierdoor even het heft in handen leek te nemen. Dit werd echter snel hersteld door de mannen van Arno Leppink. De kleine mogelijkheden die LSV kreeg werden niet gevaarlijk en de enkele hoekschop leverde ook geen gevaar op. Borne leek deze middag niets weg te geven en zelf nog een enkele goal te kunnen maken. In de 63eminuut werd de wedstrijd definitief beslist. Wederom een diepe bal leek Mart Kosterink te bereiken, ware het niet dat de laatste man van LSV de bal met de hand tegen hield en zo een 100% kans om zeep hielp. De scheidsrechter floot voor de handsbal en besloot de laatste man niet weg te sturen met een rode kaart, maar “slechts” te trakteren op een gele kaart. De toegekende vrije trap werd door Wesley, via de rug van een verdediger, achter de doelman geschoten. Hiermee stond er 0-4 op het scorebord en was de wedstrijd beslist.

Een kleine tien minuten voor tijd viel ook nog de 0-5. Een hoekschop belandde op het hoofd van Wesley en hij zorgde hiermee voor het slotakkoord. Een prima teamprestatie deze middag leverde de dik verdiende en broodnodige drie punten op.

Mocht Borne deze inzet wekelijks kunnen laten zien en de enkele geblesseerde spelers ook weer fit zijn, dan zullen er na de winterstop nog vele leuke wedstrijden volgen.

De competitie wordt op zondag 5 februari hervat met een thuiswedstrijd tegen Sportclub Overdinkel.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.