Hero top pagina

Afscheid

“Afscheid nemen bestaat niet, ik ga wel weg maar verlaat je niet”.

Zo begint het liedje van een Italiaanse liedjespikker uit de Nederlandse polder, die voorkort getrouwd was met een vrouw die groot is geworden door borden om te draaien. Normaal geen tekst om even bij stil te staan maar in mijn geval is de tekst toch wel van waarde omdat het aardig weergeeft hoe ik mij voel nu ik besloten heb te stoppen als leider van het eerste elftal van BVV Borne.

Ik heb natuurlijk een prachtige tijd gehad bij een prachtige club. Een club waar eerlijkheid, betrokkenheid en warmte, belangrijker zijn dan het resultaat van een partijtje voetbal. Vijf jaar geleden vroeg Jan van Dael mij of ik bereid zou zijn om Henk-Jan van Eck op te willen volgen als leider van Borne1. Een eer als je het mij vraagt en ik ben hem nog altijd dankbaar. Dus even overleg met het thuisfront en in de voorbereiding op het seizoen 2014/2015 aan de slag gegaan samen met Jan van Dael en de nieuwe Borne trainer Edwin Louwes. Drie oude bekenden van een vroegere generatie betrokken bij de hoofdmacht van BVV Borne, hoe mooi is dat!

In het eerste jaar hebben we ons, door vele blessures, een aantal wedstrijden voor het eind ‘veilig’ gespeeld en een seizoen later kwamen we in de na-competitie tegen Oldenzaal een doelpunt tekort om te kunnen promoveren naar de derde klasse. Iets wat later onder de huidige trainer Rob Bakker wel gelukt is met een meer dan verdiend kampioenschap en directe promotie. Een geweldige prestatie en een daverend feest samen met onze trouwe supporters was de logische volgende stap.

We weten allemaal dat het huidig seizoen vroegtijdig is gestopt vanwege de corona uitbraak en de daaruit voortvloeiende maatregelen. Een terecht besluit van de KNVB als je het mij vraagt. Inmiddels heb ik afscheid genomen van het eerste team en zijn er mooie woorden gesproken waar veel waardering en dank uitsprak. De mooie woorden en ontvangen warmte op dat moment doen mij goed.

In die vijf seizoenen heb ik, zoals reeds genoemd in de eerste alinea, in meerdere opzichten een prachtige tijd gehad. De wedstrijden, de spanning, de schitterende doelpunten, de supporters, het schrijven van 150 wedstrijdverslagen, het uitgeven van twee gebundelde seizoenoverzichten in boekvorm, het biertje en in het donker op de fiets terug naar Almelo, maar vooral het delen van lief en leed met elkaar.

Spelers zijn naast het voetballen ook bezig met het opbouwen van een toekomst. Studeren, werken, relatie, samenwonen, kinderen, ziektes, voorspoed en tegenslag. Als je jong bent heb je over het algemeen veel vragen en ben je op zoek naar antwoorden of een bevestiging, het vertrouwen dat in mij gesteld werd om soms zeer persoonlijke zaken met mij te delen is naast de mooie woorden en ontvangen warmte het mooiste dat mij kon overkomen.

Als er een overtreffende trap van diep vertrouwen bestaat had ik dat woord hier zeker gebruikt. Nogmaals dank daarvoor. In verband met mijn werk in Den Haag en het al zes jaar de hele week van huis zijn, werd het weekend om samen met mijn gezin door te brengen beperkt tot de zaterdag. Geen ramp, maar gezond is anders. Gelukkig had Jolanda alle begrip en heeft mij altijd gesteund.

Jullie zullen mij zeker nog langs de lijn gaan tegenkomen, alleen niet meer iedere zondag. Maar als jullie mij zien is het zeker dat ik na een paar biertjes weer in het donker op de fiets naar Almelo rijd.

Het ga jullie bijzonder en tot ziens.

Theo Vos

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.